Soha nem adtak el ennyi elektromos autót a világon

2015-ben új csúcsot döntött a hibrid és teljesen elektromos meghajtású gépjárművek összesített eladása, számolt be az EV-Volumes. Adataik szerint az egész évben közel 540 ezer ilyen autó talált gazdára, ami a 2014-hez képest 70%-os növekedést jelentett világviszonylatban. Míg Európában 99%-os, addig Kínában 227%-os volt a növekedés mértéke, amivel az eladások számát tekintve gyakorlatilag utolérte a világ legnagyobb piacának számító Európát.

image1

2015-ben összességében közel 540 ezer hibrid (PHEV) és tisztán elektromos meghajtású (EV) autót értékesítettek a világon, ami 70%-kal meghaladja a 2014-ben eladott gépjárművek számát. Ebből majdnem 200 ezer az utolsó negyedévben talált gazdára, ami még jobban szemlélteti a háttérben meghúzódó, dinamikusan növekvő trendet.

Régiós viszonylatban a legnagyobb növekedést Európában és Kínában láthattuk. Előbbi esetében közel megduplázódott (+99%), utóbbinál több mint háromszorosára nőtt (+227%) az eladások volumene. Ezzel Kína gyakorlatilag utolérte Európát a piac mérete alapján. Az Egyesült Államokban és Japánban – a fentiekkel ellentétben – 2014-hez viszonyítva az eladások visszaesését tapasztalhattuk.

Forrás: portfolio.hu

A többi céghez hasonlóan honlapunkon az Ön kényelme és a böngészési élmény fokozása céljából anonim cookie-kat használunk, amelyhez Ön az oldal használatával hozzájárul. További tudnivalókat az adatvédelmi nyilatkozatban olvashat.